In 2009, grupul elvetian Ewopharma A.G. sarbatoreste 50 de ani de activitate in industria farmaceutica europeana.
Carmina Rogojinaru, Country Manager Ewopharma A.G. Romania "Suntem o companie independenta, care a fost cladita pas cu pas in vremuri uneori mult mai dificile decit cele de astazi si care a atins performanta datorita viziunii, pasiunii si devotamentul unor oameni speciali, precum D-nul Ernst Wohlgemuth - fondatorul companiei noastre. Lui ii datoram inspiratia de a gandi o afacere care sa treaca de barierele impuse de comunism pentru a oferi atit medicilor cat si pacientilor medicamente inovatoare, de cea mai buna calitate. Astfel, inca din anii ’60, Ewopharma deschidea birouri de reprezentare la Praga, Bratislava, Budapesta, Bucuresti, reunind mai multi producatori internationali de renume in acelasi portofoliu.
In prezent grupul Ewopharma este reprezentat in Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Romania, Bulgaria, Croatia, Serbia, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Ucraina, are peste 160 de angajati si o cifra de afaceri la finalul anului 2008 de peste 80 milioane CHF (franci elvetieni). Pentru 2009, prognozam o crestere de aproximativ 20-25% la nivel de grup.
Astazi numele Ewopharma este binecunoscut in domenii importante ale medicinei, precum radiologia sau gastroenterologia, in asociere cu cel al partenerilor nostri: Bracco SpA Italia, Dr. Falk GmbH Germania, Allergan Inc. USA, Hennig Arzneimittel GmbH Germania, Stallergenes SA Franta, Cellestis GmbH Germania etc. - companii care au ales sa fim purtatorii lor de cuvint pentru ca au regasit in serviciile noastre profesionalism, respectarea promisiunilor, stabilitate.
Carmina Rogojinaru, Country Manager Ewopharma A.G. Romania: "Acum, la aniversarea primului jubileu, nu putem decit sa ii multumim Dlui Wohlgemuth pentru faptul ca, pe linga succesul profesional a imprimat companiei si un spirit propriu: seriozitate, continuitate, respect pentru oameni si comunitate, dar si pasiunea pentru arta si pentru tot ce este frumos".
Astfel, Ewopharma A.G. la implinirea a jumatate de secol de activitate continua traditia sustinand vernisajul de la galeria Galateca a pictorului Emil Ciocoiu, expozitie organizata cu ocazia Festivalului International "George Enescu" editia XIX-ea. Supranumit "pictor al muzicii" datorita admiratiei pe care o are fata de aceasta arta si fata de maestrii sai, Emil Ciocoiu a expus la galeria Galateca si o lucrare de mari dimensiuni intitulata "Cantul viorii" (ulei pe panza, 250 x 180 cm).