Preturile in luna februarie 2007, comparativ cu luna anterioara, se mentin la acelasi nivel, conform unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS). Acesta a dat publicitatii o analiza a indicelui preturilor de consum (IPC) in luna februarie pentru marfurile alimentare, nealimentare si a serviciilor, comparativ cu luna ianuarie.
La marfurile alimentare, modificari s-au inregistrat la legume si conserve de legume, al caror pret a crescut cu 1,7 procente, iar pretul zaharului a crescut cu 1,2%. Fructele si conservele de fructe, produsele de morarit si panificatie, laptele si produsele lactate au fost si acestea mai scumpe luna trecuta, indicele de crestere fiind insa sub 1%. In compensatie, pretul oualor a fost mai mic cu 14,7 procente, iar la carne si produse din carne cu 0,6%.
In cadrul marfurilor nealimentare, pentru tigari am platit cu 1,2% mai mult, iar in scadere a fost pretul la combustibili si medicamente ori produsele cultural-sportive.
Cresterea tarifelor la apa, canal, salubritate si reparatii auto, electronice si lucrari foto cu 1,4 procente a determinat scumpirea serviciilor, insa cresterea a fost mai mica, de numai 0,4%. Ingrijirea medicala in luna februarie a costat cu 1,1% mai mult, insa serviciile de telefonie s-au ieftinit cu 0,4%. Cresterea medie a preturilor in ultimele 12 luni (martie 2006 - februarie 2007) fata de precedentele martie 2005 - februarie 2006 este de 5,8%, se mai arata in comunicatul INS.