Parchetul General a emis un comunicat de presa in care sustine ca informatiile prezentate de Evenimentul Zilei in cazul Cristian Tabara sunt "eronate".
"Biroul de Informare Publica si Relatii cu Presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie face urmatoarele precizari : Afirmatia din articol conform careia 'In dosarul penal cu nr.2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe langa Sectorul 2 Bucuresti desfasoara acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva numitului Tabara Cristian sub aspectul savarsirii infractiunii de viol asupra unui minor, fapta prevazuta de articolul 197, alin.3 din Codul Penal' este eronata", informeaza Adevarul.
Parchetul arata ca "purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 2 nu a confirmat existenta pe rolul acestei unitati de parchet a respectivei cauze, intrucat nu a fost inregistrata aceasta cauza la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2, iar la numarul de dosar indicat in articolul de presa figureaza o alta cauza avand alt obiect si alte parti".
Concret, Biroul de Presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma existenta unei plangeri in acest caz, dar infirma existenta unui dosar penal.
"Prin urmare, existenta unei plangeri nu echivaleaza cu existenta infractiunii reclamate de persoana care a sesizat organele judiciare. Scopul actelor premergatoare este, potrivit normelor procesual penale, tocmai stabilirea existentei sau inexistentei aspectelor pentru care o persoana a sesizat organele judiciare", precizeaza sursa citata.