Dupa ce mari firme din tarile Europei de vest au inceput sa-si mute fabricile in Romania, ca urmare a fortei de munca ieftine, dar si a facilitatilor fiscale oferite de tara noastra, iata ca a venit timpul ramurii de cercetare sa se gandeasca tot mai intens la dezvol-tarea unor laboratoare la noi in tara.
Potrivit Deutsche Welle, o mare companie de cercetare, Infineon Technologies si-a deschis in Romania o filiala si a selectat deja o serie de cercetatori romani pe care a inceput sa-i pregateasca in Austri si Germania.
Pentru extinderea activitatii centrului de cercetare din Bucuresti, Infineon planifica 20 de noi locuri de munca, ce vor trebui ocupate pana la sfarsitul acestui an.
Centrul Infinenon din Bucuresti este specializat in dezvoltarea de semi-conductori de putere cu functii analogice si digitale pentru aplicatii in industria de automobile si alte industrii.
Infineon Technologies are peste 35.000 de angajati in intreaga lume, avand companii subsidiare si in Statele Unite, Singapore si Japonia.