Compania de transport Eurolines a suplimentat cursele de autocar din Romania catre Marea Britanie, Austria, Italia, Spania, Germania, Elvetia, Belgia si Ungaria, dupa ce spatiile aeriene ale mai multor state europene au fost inchise din cauza norului de cenusa vulcanica.
"Incepand cu seara de sambata, 17 aprilie 2010, ora 22:00, vor pleca autocare spre Londra, Bruxelles, Viena, Budapesta, Frankfurt si Munchen", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Eurolines, Dragos Anastasiu.
Autocarele vor pleca din Bucuresti si vor trece prin majoritatea oraselor din Romania.
"Incepand de maine dimineata se suplimenteaza curse si spre Italia, Spania, Elvetia, Berlin si Hamburg. Se vor lua aceleasi masuri si pentru cursele spre Romania, avand in vedere ca ne asteptam ca situatia sa ramana neschimbata cel putin pentru primele zile ale saptamanii viitoare, iar ulterior sa existe probleme importante de capacitate ale curselor aeriene" , a mai spus Anastasiu.
Guvernul a decis ca intregul spatiu aerian pe teritoriul Romaniei sa fie inchis incepand de sambata, ora 18:00, pana cel putin duminica, la ora 12:00.
Conform datelor prezentate, sambata, de catre comitetul pentru situatii de urgenta constituit la Guvern, norul de cenusa vulcanica va acoperi intregul teritoriu la ora 21:00, la o altitudine de 6.000-10.000 metri.
Aproape 100 de curse aeriene din si spre Romania au fost anulate vineri, iar sambata inca 270. Unele curse pe calea ferata au fost suplimentate.
Un nor de cenusa provocat de eruptia unui vulcan in Islanda perturba traficul aerian in Europa, determinand inchiderea spatiilor aeriene din mai multe state.