Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, vrea sa construiasca o Sala Polivalenta cu 20.000 de locuri in Bucuresti. Noua constructie ar putea fi amplasata in Sectorul 5.
In urmatorii sase ani, Elena Udrea intentioneaza sa construiasca sase sali polivalente in Romania cu un cost total de 320 milioane euro.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este dispus sa cheltuiasca 62 milioane de euro pentru proiectarea si executia unui sali polivalente cu 20.000 de locuri in Bucuresti, potrivit unui anunt de intentie publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Procedurile de adjudecare a contractului vor fi demarate pe 1 iulie 2011, iar proiectarea si executia lucrarii vor dura 30 de luni. Unul din amplasamentele luate in discutie este cartierul Ghencea, mai exact fostul teren al Ministerului Apararii Nationale, trecut ulterior in administrarea primariilor de sector, pentru construirea celor 10.000 de locuinte ANL.
"Acolo (n.r- terenul de la Ministerul Apararii) se va face celebra Sala Polivalenta a Capitalei, dupa care toata lumea tanjeste. Aduce (n.r.-sala) turisti in Bucuresti, aduce posibilitatea celor din regiune sa participe la evenimente majore aici in Capitala", spunea Elena Udrea in februarie la videochat-ul Realitatea.net realizat in parteneriat cu B365.ro.
De altfel, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza sa construiasca in urmatorii sase ani 30 de sali polivalente, in intreaga tara.
Investitia este de aproximativ 320 de milioane de euro. "Finantarea programului se asigura din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale ai Turismului, alocatii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public-privat, precum si din alte surse de finantare legal constituite", se arata in proiectul de hotarare de Guvern, elaborat de minister..
In cadrul programului vor fi promovate trei tipuri de sali polivalente, cu 5.000, 10.000 si 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autoritatile administratiei publice locale.
In cazul Capitalei insa, autoritatile au decis sa creasca numarul de locuri pana la 20.000.