Ministrul Economiei si Comertului, Codrut ßeres, a declarat ieri ca nu i se pare normal ca societatea Electrica sa achizitioneze energie la un pret cu o treime mai mare decat pretul platit de firmele private.
Potrivit ministrului Economiei, firmele private cumpara de la producatori energie electrica la un pret de 95 lei/MWh, iar Electrica cu 136 lei/MWh.
Cu alte cuvinte, consumatorii eligibili care beneficiaza de energie electrica furnizata de Electrica au platit tarife mai mari decat cele normale.
La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Economiei ii solicita ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa delege doi reprezentanti ai directiilor Cercetari Penale si Investigarea Fraudelor sa participe la ancheta derulata de MEC pe piata energiei electrice.
Spre exemplu, Turceni SA a livrat in primele luni din 2006 energie electrica firmei Electrica la un pret de 10 lei/MWh, mai mare decat cel din domeniul reglementat si cu circa o treime mai mare decat cel utilizat in relatiile contractuale cu operatorii privati. (M.C.I.)