Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca un guvern social-democrat va finanta autoritatile locale pe o schema foarte clara astfel incat, indiferent de culoarea primarului sau a presedintelui de consiliu judetean, sursele bugetare pentru o autoritate locala sa fie impartite in mod echitabil.
Ponta a subliniat ca nu a negociat nimic cu reprezentantii Partidului Democrat Liberal, dar ca este dispus sa sustina oricand, din perspectiva functiei de deputat, ca "acele comunitati reprezentante in Parlament sa primeasca sursele bugetare pentru a putea functiona". Presedintele PSD a afirmat totusi ca nu crede ca impartirea a banilor publici se face prin negociere, ci ar fi trebuit facuta prin legea bugetului, in cazul in care ar fi existat un "guvern responsabil".
"Orice localitate care are suprafata si populatia Targu-Jiu-ului trebuie sa primeasca aceleasi resurse, indiferent ca este de la PSD, PNL sau PNL. Nu cred ca ar trebui sau ar fi bine sa ne apucam noi sa ne rugam de Guvern sa dea bani, ci normal si corect, intr-un guvern pe care PSD-ul il va forma, finantarea autoritatilor locale se va face pe o schema foarte clara. Am si stabilit impreuna cu alesii nostri locali un proiect de lege in acest sens, in asa fel incat, indiferent de culoarea primarului sau a presedintelui de consiliu judetean, sursele bugetare pentru o autoritate locala sa fie impartite in mod echitabil. Nu sunt banii lui Boc, nu o sa fie nici ai lui Ponta sau ai lui Antonescu, sunt banii tarii si banii acestia trebuie impartiti fara criterii politice", a spus presedintele PSD.
Victor Ponta a mentionat ca nu a negociat nimic, catalogand afirmatiile presedintelui Camerei Deputatilor ca fiind o "tampenie tipica Robertei Anastase". Totodata, acesta a spus ca a facut o serie de sesizari la Parlamentul European si la presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso privind votarea fraduloasa de la legea pensiilor si ca spera ca aceasta sa fie inlaturata din functie.
"Noi, timp de 11 ore, pana cand a fost evident ca orice discutie rationala si logica nu isi are sensul ne-am batut pentru fiecare punct. Joi, pe 16 septembrie, am anuntat ca vom depune plangere penala impotriva Robertei Anastase si ca vom contesta prin orice metoda votul fraudulos. Luni, la prima sedinta, prima discutie avuta in Plenul Camerei Deputatilor a fost aceea ca noi nu mai acceptam sa mai participam la nicio sedinta condusa de Roberta Anastase. Am mai spus-o, este cu totul si cu totul anormal ca banii publici ai Guvernului sa vina la niste autoritati locale pe criterii politice si in mod normal ar trebui sa vina pe necesitatile acelei comunitati. Obligatia noastra ca parlamentari este sa ne batem ca in colegiile respective sa se respecte legea, nu trebuie sa fie mai multi bani, dar nici mai putini‘‘, a aratat Ponta
Presedintele PSD a mai spus ca, in momentul in care partidul sau va fi la guvernare, nu intentioneaza sa se razbune pe ceilalti primari sau presedinti de consilii judetene din tara de la partidele aflate in opozitie pentru faptul ca anul acesta fondurile pentru primariile social-democrate au fost reduse de catre Guvern.