Senatorii si deputatii au prelungit ieri pana la 20 noiembrie mandatul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, impotriva acestei decizii fiind doar parlamentarii PRM.
Parlamentul a adoptat, cu doar 26 de voturi impotriva, apartinand PRM si doua abtineri, o hotarare de prelungire a mandatelor presedintelui CNVM, Gabriela Anghelache, si a unui membru al CNVM, Ileana Agalopol. Senatorul PRM Gheorghe Funar a spus ca nu este de acord cu prelungirea acestor mandate, avand in vedere ca presa a relatat ca mai multe persoane din conducerea CNVM sunt cercetate penal.
Pe de alta parte, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ca, in cazul CNVM, trebuie sa fie lasata ancheta sa se deruleze, fara ca parlamentarii sa se pronunte. El a mai spus ca au existat negocieri intre liderii grupurilor parlamentare, fara sa se ajunga "la o formula" pentru CNVM.
Gabriela Anghelache a fost desemnata de Parlament presedinte al CNVM la 27 iunie 2001, pentru un mandat de cinci ani. Ea a fost pusa sub acuzare in dosarul Rompetrol. (N.N.)