Cu toate ca joi a fost ultima zi în care fermierii puteau depune solicitarea pentru subventia pe suprafata de la UE, fara a primi penalizari, acestia nu s-au înghesuit la biroul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Dolj. La prânz, doar 10 - 15 mari fermieri (cu peste 50 de hectare) erau la sucursala APIA din Craiova pentru a depune dosarele de solicitare (micii fermieri le-au depus la centrele locale din judet). "Am venit în ultima clipa din lipsa de timp. Nu am primit înca banii aferenti anului trecut. Când îi vom primi, îi vom investi însa tot în agricultura", a declarat Bogdan Iubis, unul dintre agricultorii care lucreaza aproximativ 850 de hectare. Aceeasi motivatie a fost invocata si de alti fermieri. "Sunt foarte multe de facut în acest domeniu si nu este timp suficient. Înca nu am primit banii pentru anul trecut, dar, atunci când îi vom primi, vor fi folositi tot în agricultura", a precizat Carmen S., reprezentanta altei firme care îsi desfasoara activitatea în agricultura.
Solicitarile facute între 16 mai si 11 iunie vor fi penalizate  Comparativ cu anul trecut, numarul fermierilor care au solicitat subventia pe suprafata este în scadere - pâna în ultima zi de depunere a solicitarilor fara a primi penalitati, doar 60% dintre fermierii programati s-au deplasat în acest sens la sediile APIA din judet.Ei vor putea însa solicita subventia pâna pe 11 iunie. Cei care depun însa cererile în perioada 16 mai - 11 iunie vor fi penalizati pentru întârziere cu 1% pe zi din suma aferenta.
"Anul trecut a fost primul în care s-a derulat aceasta subventie, asa ca s-a obtinut acordul de prelungire a termenului de depunere a cererii. Anul acesta nu se va mai prelungi", a precizat Sergiu Dragancea, directorul APIA Dolj.