Cu toate ca oferta de locuinte nu acopera cererea, potrivit specialistilor, industria constructiilor din Craiova este destul de dezvoltata. Pentru a veni in intampinarea celor interesati de acest domeniu, Camera de Comert a inaugurat sambata Targul Doljconstruct - Climaterm - Mobex.
Craiovenii care doresc sa se informeze despre materiale de constructii, decoratiuni interioare, tamplarie (lemn, PVC sau aluminiu), centrale termice si mobilier din lemn o pot face pana pe 5 aprilie inclusiv, la Targul Doljconstruct-Climaterm-Mobex. Manifestarea expozitionala, organizata de Camera de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, si-a deschis portile in incinta si pe platforma exterioara a Teatrului National "Marin Sorescu". "In cadrul acestei editii, suntem gazda a 56 de firme, din care 44 romanesti", a declarat Gheorghe Albu, presedintele CCI Oltenia. Caracterizat printr-o diversitate de produse, Targul Doljconstruct se afla la cea de-a saptea editie, in timp ce saloanele sale specializate, Climaterm si Mobex, sunt la a cincea, respectiv a treia editie. Manifestarea se adreseaza atat producatorilor si comerciantilor de materiale de constructii, corpuri de iluminat, instalatii sanitare, instalatii pentru caldura si climatizare, mobila, precum si celor care se gandesc sa-si reamenajeze locuintele.
"In Craiova se construieste in ritmul pe care-l permite economia"
Unul dintre obiectivele CCI Oltenia este si acela de a asigura un mediu propice incheierii de contracte de colaborare intre oamenii de afaceri din aceste domenii, contribuind astfel si la dezvoltarea industriei constructiilor. "Targul e binevenit si pentru a oferi celor interesati modele, sugestii si intarirea dorintei de a construi. In acest moment, in Craiova, se construieste in ritmul pe care-l permite economia. Ca si cetatean al Craiovei imi doresc insa sa se construiasca mai mult pentru tineri", a declarat deputatul Monalisa Galateanu. Potrivit Alinei Curcea, unul dintre agentii de vanzari ai unei firme participante la eveniment, pe piata din Craiova mai e destul loc pentru constructii. Cu toate acestea, industria constructiilor e destul de dezvoltata. "In Craiova, industria constructiilor depaseste alte preocupari, fiind singura ramura cu eficacitate. In judet, industria constructiilor e evidenta", a declarat presedintele CCI Oltenia, Gheorghe Albu. Afirmatia a fost sustinuta si de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, care considera ca traind aici nu remarcam schimbarile. "La marginea Craiovei, si in spatiile din centru care permit, exista insa o explozie de constructii. Poate nu e de ajuns, dar se construieste", a spus Prioteasa.