Divizia de imobiliare a Grupului Energetic Tender (GET), controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, se reorienteaza catre programul "Prima Casa", in incercarea de a-si redresa vanzarile si a obtine lichiditati pentru alte investitii.
"Divizia de imobiliare merge cel mai prost din tot grupul. Dupa investitii de peste 25 milioane de euro, avem produse terminate din primavara, dar nu am reusit sa vindem mai mult de 30%, din cauza blocajului. Dupa o analiza a pietei, am decis ca pentru noua unitate din Timisoara este mai potrivit sa mergem pe locuinte cu suprafete mai mici, care se incadreaza prin pret in programul 'Prima Casa'", a declarat omul de afaceri intr-un interviu acordat Business Standard.
Recent, Ionut Negoita, care detine si el un business in imobiliare, a anuntat ca si-a regandit strategia astfel incat sa participe la programul "Prima Casa".
Ovidiu Tender a spus ca, in ciuda crizei, piata imobiliara din Romania nu a ajuns inca la nivelul blocajului din Spania - unde toate proiectele au fost inghetate din cauza excedentului de locuinte -, nu stie cand va putea relua investitiile si nici nu poate renunta la ele, din lipsa de cumparatori.
"Romania este inca in faza in care dezvoltatorii se straduiesc sa-si achite ratele la banci. Nu s-a ajuns inca la stadiul in care banca preia activele dezvoltatorilor, incapabili sa-si mai achite ratele. Vom ajunge si noi (Romania - n.red.) an aceasta faza, cel mai probabil incepand cu trimestrul al doilea al anului viitor", a explicat omul de afaceri.