Sefia vechiului operator de apa a fost obtinuta ieri de fostul sef de exploatare din cadrul Apa Grup, Stelian Dumitrescu, in baza celor patru voturi din sapte valabil exprimate ale membrilor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA). Desemnarea noii conduceri a provocat si un scandal, dupa ce contracandidatul Petru Nichita, consilier judetean PNL, a contestat alegerea facuta.
Demersul consilierului judetean ar fi fost motivat, potrivit lui Eugen Nitura, membru AGA din partea PRM, de indemnizatia de aproape 5.000 de lei pe care ar putea sa o primeasca lunar.
Cele sustinute de alesul local PRM sunt insa contrazise de deputatul Florin Turcanu, presedintele organizatiei judetene a PNL. "Domnul Nichita este un foarte bun profesionist. Aici e lucratura presedintelui Consiliului Judetean, care isi pune papusarii pentru a-i face jocul", a specificat liderul local al PNL, Florin Turcanu.
Mihai Tabuleac, presedintele CJ, nu isi explica insa de ce deputatul Turcanu il considera vinovat pentru toate deficientele. "De ce isi doreste domnul consilier sa devina director al unei societati care are misiunea doar de a recupera debitele de la abonati? Aici merge bine o vorba din popor 'iei si de pe viu si de pe mort'", a conchis presedintele CJ.
Operatorul de apa va intra si in insolventa, cel mai probabil in aproximativ doi ani, dupa ce membrii AGA au mandatat Consiliul de Administratie sa intocmeasca si sa inainteze dosarul.
Alegerile pentru noua sefie a Apa Grup a fost organizata dupa ce mandatul actualului manager Maricel Georgescu va expira pe 15 noiembrie, urmand sa fie directorul NovaApaServ.