Acuzatiile firmei Zarea, potrivit carora firma Vincon foloseste in mod ilegal marca Milcov, au fost respinse de catre administratorul firmei Vincon, Luchi Georgescu.
Acesta sustine ca are dreptul sa preia aceasta marca deoarece nu a fost utilizata timp de cinci ani. Vincon a produs sub aceasta marca inca din 1999, dupa privatizare, si intre timp a vandut milioane de sticle, a declarat Luchi Georgescu, citata de Mediafax.
Potrivit aceleiasi surse, firma Zarea are inregistrata marca pentru productie de coniac, dar nu a mai folosit-o timp de noua ani. Firma Vincon detine marca pentru transport si imbuteliere, dar niciuna dintre ele nu detine marca de comercializare.
Zarea Bucuresti a acuzat Vincon de utilizarea ilegala a marcii de vinars Milcov, pentru care sustine ca are drept de proprietate industriala. Firma Zarea a afirmat ca a actionat in instanta Vincon si a obtinut o decizie favorabila la 11 ianuarie 2006 din partea Tribunalului Bucuresti, insa Vincon a facut apel si a continuat productia. In replica, reprezentantul Vincon sustine ca a cerut in justitie decaderea marcii, intrucat Zarea nu a utilizat-o. 76% din capitalul firmei Zarea este detinut de doua companii, controlate de un producator german, pe cand 69% din actiunile Vincon sunt detinute de fostul fotbalist Gheorghe Popescu. (S.N.)