In functia de presedinte si director general al SIF Oltenia a fost numit de catre Consiliul de Administratie al societatii Dinel Staicu. Asta dupa ce numirea Margaretei Racovita in fruntea SIF Oltenia a fost respinsa de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), pe motiv ca nu are experienta necesara.
CNVM a aprobat insa numirea lui Dinel Staicu, cunoscut mai ales pentru investitiile sale in fotbal si pentru faptul ca inainte de 1989 a lucrat in cadrul fostei Militii.
Acesta urmeaza sa ocupe si postul de director general, dupa primirea avizului din partea CNVM, a anuntat ieri SIF Oltenia. In sedinta Consiliului de Administratie al SIF Oltenia a mai fost modificat si actul constitutiv al societatii prin reformularea a doua paragrafe.
Schimbarile rezultate constau in faptul ca oricine va putea achizitiona titluri sau detine actiuni, dar asta in limita a 1% din capitalul social al companiei.
A mai fost suspendat de asemenea si dreptul de vot al persoanelor care au titluri peste pragul de 1%. Noile amendamente prevad ca aceste persoane au obligatia ca in trei zile lucratoare de la atingerea limitei de 1% sa informeze SIF Oltenia, BVB si CNVM, si in termen de trei luni sa vanda actiunile care depasesc limita de detinere. (M.H.)