Scandalul iscat in jurul modernizarii Drumului National (DN) 66 Rovinari - Bumbesti Jiu a mai facut o victima. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) i-a suspendat contractul de munca lui Ion Dina, seful Sectiei Drumurilor Nationale Targu Jiu. Dina este acuzat ca a stricat imaginea institutiei, in urma interventiilor publice pe care le-a avut in legatura cu situatia Drumului National 66 Rovinari - Bumbesti Jiu. Prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, i-a reprosat recent lui Ion Dina ca a ascuns faptul ca CNADNR a reziliat contractul cu firma maghiara care se ocupa de lucrarile de reabilitare a DN 66. Societatea din Ungaria a primit contractul in 2007, insa pana in 2012 nu a reusit sa modernizeze decat 6% din tronsonul de drum. Prin faptul ca nu a facut public faptul ca respectivul contract a fost reziliat, Dina ar fi indus opiniei publice ideea ca societatea Vegyeszper ZRT din Ungaria ar putea sa se ocupe in continuare de lucrare. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a reziliat pe 1 noiembrie 2011 contractul pe care il incheiase cu firma din Ungaria.

Suspendat pe o perioada nedeterminata

Fostul sef al Sectiei Drumurilor Nationale Targu Jiu, Ion Dina, a confirmat ca este suspendat din functie pe o perioada nedeterminata, pana la finalizarea cercetarilor. Sefia Sectiei Targu Jiu a Drumurilor Nationale va fi preluata de inginerul Floriana Luca, angajata a institutiei. Aceasta a fost deja numita de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania la conducerea Sectiei de la Targu Jiu: "Eu am contractul de munca suspendat pentru ca am dat declaratii la presa despre autoritati. Il am suspendat pe durata nedeterminata si nu o sa mai dau niciodata declaratii la presa. Nu vreau sa mai fiu intrebat despre nimic pentru ca nu mai vorbesc", a spus Ion Dina, fostul sef al Sectiei Drumurilor Nationale Targu Jiu.
L-a urmat pe Leustean

Ion Dina s-a aflat la sefia Sectiei Targu Jiu a Drumurilor Nationale timp de un an. In urma cu un an, un alt fost sef al Drumurilor Nationale Targu Jiu, Dumitru Leustean, a fost schimbat din functie tot ca urmare a scandalului abandonarii lucrarilor de reabilitare a DN 66 de catre firma Vegyeszper ZRT din Ungaria. Leustean isi incearca acum norocul in politica, dupa ce si-a anuntat candidatura la postul de primar al orasului Novaci. In ceea ce priveste reluarea lucrarilor la tronsonul de drum Rovinari - Bumbesti Jiu, deocamdata nu se poate avansa o data certa, intrucat inca nu este gata caietul de sarcini, desi contractul a fost reziliat in urma cu aproape cinci luni.