Pe data de 16 februarie galatenii au posibilitatea sa scape de obiectele electrice sau electronice care nu le mai sunt folositoare, cu ocazia celei de-a doua campanii de colectare a deseurilor de la populatie declansate de Ministerul Mediului



Cei care doresc sa scape de televizoarele, masinile de spalat sau calculatoarele stricate trebuie sa sune, pana pe data de 15 februarie, la numarul de telefon 307.725, pus la dispozitie de Primarie, si sa anunte adresa unde reprezentantii celor doua societati de salubrizare trebuie sa vina pentru a colecta deseurile. La ora actuala, in municipiul Galati, exista doua puncte de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice de la populatie, unul situat pe strada Nuferilor 24-267 apartinand Ecosal si unul situat pe strada Regiment 11 Siret, apartinand firmei RER.

Directorul executiv al Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Galati, Carmen Sandu, ne-a declarat: "Aceste actiuni vor avea loc lunar, la nivelul fiecarui judet, si fiecare primarie isi stabileste data la care va avea loc, in fiecare luna, colectarea deseurilor".

In urma campaniei declansate pe data de 3 noiembrie, la nivelul municipiului Galati au fost stranse 4,7 tone de deseuri electronice si electrocasnice, in timp ce la nivelul municipiului Tecuci au fost colectate 0,3 tone de deseuri de uz casnic. Cantitatea colectata pe data de 3 noiembrie nu a fost una importanta, daca se tine cont de numarul de locuitori.

Ramane de vazut care vor fi rezultatele acestei noi campanii demarate la nivel national de Ministerul Mediului ca urmare a cerintelor Uniunii Europene, care prevad in mod clar cantitatea de deseuri care trebuie colectata anual pe cap de locuitor. Astfel, pentru anul trecut "tinta" pentru Romania a fost de 3 kilograme de deseuri pe cap de locuitor.