Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, a declarat ca are patru directii strategice de investitii: IT&C, media, imobiliare si energie.
Omul de afaceri vede ca o oportunitate de a aduce bani la buget vanzarea in sistem lease-back a cladirilor statului, el insusi fiind dispus sa preia nici mai mult nici mai putin decat cladirea Guvernului. Fostul sef al Rompetrol are planuri mari, iar discursul sau, in ceea ce priveste propriile businessuri, nu tolereaza cuvantul "pierderi".
Omul de afaceri detine o companie de IT&C, in Germania, care activeaza in zona de comunicatii mobile si care ruleaza anual peste 100 mil. euro.
Un interviu cu Dinu Patriciu, cel de azi - de dupa exitul total din Rompetrol -, seamana bine cu cele de altadata. Cifre, rationamente, argumente, planuri, pe ici, pe colo cate-o gluma - toate invaluite in fum de tigara. S-a schimbat, totusi, ceva esential. Din discursul lui lipseste complet cuvantul ‘‘petrol‘‘.
Patriciu se joaca cu scenarii. Unul dintre ele pleaca de la premisa ca va putea vorbi din nou in "cifre astronomice" daca, de exemplu, va descoperi surse de energie alternativa pe fundul Marii Negre, unde face acum explorari prin intermediul Marexin.
Dan Costache Patriciu (mai cunoscut sub numele de Dinu Patriciu ) (n. 3 august 1950) este un important om de afaceri si politician roman, care a activat pana nu demult in domeniul petrolier. Transformarea celui mai bogat roman din petrolist in investitor in private equity e, acum, incheiata.