Dezvoltatorul BelRom va demara constructia unui nou mall in Capitala in cea de-a doua jumatate a acestui an, in cartierul Colentina.
Un nou mall isi va face aparitia pe harta Bucurestiului anul viitor. Fosta platforma Helitube din Colentina se va transforma intr-un centru comercial cu suprafata inchiriabila de 55.000 mp, iar investitia necesara se ridica la 100 de milioane de euro.
"Am cumparat un teren la un pret extrem de mare, in 2007, atunci cand preturile au luat-o razna. Proiectul din Colentina va fi pe aceeasi structura ca si cel de la Craiova (Electroputere Parc). Suntem in stadiul de a semna contractele cu o ancora, iar dupa ce vom obtine toate avizele, vom obtine finantarea. Tinta noastra este de a demara lucrarile de constructie in trimestrul III al acestui an si dorim sa-l finalizam in trimestrul IV al anului 2011", de declarat Steven Van Den Bossche, partener K&S Developments.

Electroputere Parc din Craiova se deschide la sfarsitul acestui an

Astazi, compania a anuntat ca proiectul comercial pe are il dezvolta in Craiova - Electroputere Parc (foto) este deja inchiriat in proportie de 80%, iar la sfarsitul acestui an va fi inaugurat. Investitia in proiect de ridica la 90 de milioane de euro si este finantat de Unicredit Tiriac Bank.
Razvan Sin, seful departamentului de retail din cadrul DTZ Echinox, compania care se ocupa de inchirierea spatiilor, spune ca pana la deschidere, centrul comercial va fi inchiriat in proportie de 100% si spera ca negocierile cu retailerul H&M sa se finalizeze in curand.
In plus, dezvoltatorul ia in calcul si extinderea Electroputere Parc. "Avem in plan si extinderi, asa cum am facut-o si in cazul celorlaltor malluri, cum este si cel din Sibiu. Vom urmari cererea de pe piata, iar daca in 2012 avem cerere, ne putem extinde. Am preferat sa facem un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 30.000 mp, si asta pentru ca unul cu o suprafata de 40.000 - 50.000 mp ar fi mult mai greu de inchiriat. Ne asteptam la venituri anuale din chirii de 4,5 - 5 milioane de euro", a mai adaugat Van Den Bossche. In cazul in care mallul din Craiova va fi extins, dezvoltatorul va mai cumpara teren de la Electroputere.