Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist ar putea fi despagubite in numerar, in limita unui plafon, probabil de 200.000 de euro, daca opteaza pentru aceasta varianta in loc sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea, potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian.
Guvernul intentioneaza sa promoveze o ordonanta de urgenta in acest sens la inceputul lui februarie, intrucat Fondul Proprietatea este un obiectiv prioritar al Executivului, iar functionarea sa este in mare intarziere, a declarat ieri Vosganian Agentiei Mediafax.
El a subliniat ca doar persoanelor care au de primit despagubiri de valoare relativ mica vor putea opta pentru plata in numerar in locul actiunilor la Fondul Proprietatea.
"Daca o persoana a avut o casa care a fost demolata si primeste titluri nominative poate opta la Fond fie pentru a lua actiuni, fie banii cash. Pentru aceasta, vom crea un fond (....) Evident ca nu putem da cash unei persoane care are de luat sute de mii sau milioane de euro, pentru ca sunt niste chestiuni, pana la urma, monetare", a explicat Vosganian. (M.C.I.)