Dacia a prezentat ieri, la Salonul Auto de la Geneva (Elvetia), noul model Sandero, în doua volume si cu cinci usi, precum si noua sigla a companiei, usor modificata. Productia va începe în luna mai, iar comercializarea va demara din iunie în România si alte state europene, precum Bulgaria si Turcia, iar ulterior, progresiv pâna la sfârsitul anului, pe 40 de piete, a declarat directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, aflat la salonul auto elvetian. 
Aceleasi motorizari ca la Logan Dacia Sandero va fi disponibila în patru variante de motorizare, respectiv doua pe benzina si doua diesel. Unul dintre motoarele pe benzina va avea 1,4 litri si 75 CP, iar celalalt va avea 1,6 litri si 90 CP. Motorul diesel, de 1,5 litri, va fi disponibil în doua variante de putere, 70 CP si 85 CP. Printre dotarile masinii se numara ABS, airbag-uri frontale si laterale, precum si un sistem de asistenta la frânarea de urgenta, în premiera pentru marca Dacia, ce permite reducerea distantei de frânare cu 20%. Portbagajul lui Sandero are 320 de litri. Autoturismul va beneficia de trei ani garantie sau 100.000 de kilometri pe majoritatea pietelor europene pe care va fi comercializata. 
Se pregateste un SUV Dacia va fabrica, din luna septembrie, 500-600 de utitati Sandero pe zi, a spus Fourmont. "Cea mai buna echipare nu va depasi 9.500 de euro", a afirmat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, prezent la Geneva.Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, a mentionat ca uzina va lansa înca un model pe platforma Logan (B0) - un SUV - la sfârsitul anului 2009, despre care nu se stie înca daca va avea tractiune 4x4 sau 4x2. Pe de alta parte, Fourmont nu a exclus posibilitatea realizarii unui facelift la modelul Logan Sedan, "la un moment dat", varianta luata în calcul de constructor pentru 2008, potrivit unor surse din industrie.