Dacia va lansa un model bazat pe noua generatie Renault Twingo. Noua masina a fost lansata recent la Salonul Auto de la Geneva, conform presei germane.
Modelul romanesc ar putea avea un pret de baza de doar 5.000 euro, cu 1.900 de euro mai mic decat al lui Sandero, iar echiparea standard va include airbag-uri, ABS, ESP - toate obligatorii de altfel, pentru ca masina sa poata fi comercializata in Europa, potrivit 0-100.ro.
Putine lucruri sunt cunoscute despre noul model Dacia, dar cu siguranta va fi mai putin dotat decat Twingo, avand insa aceeasi arhitectura cu tractiune spate.
In ceea ce priveste gama de motorizari, Twingo este oferit cu un motor 0,9 turbo cu trei cilindri TCe de 90 CP si 135 Nm. Modelul Dacia ar putea fi echipat cu un motor de 1.0 litri cu trei cilindri ai aspiratie normala, care sa dezvolte 70 CP si 91 Nm.
In aceste conditii, vom asista la revenirea propulsiei (asa-zisa "tractiune spate") pe modelele Dacia, care nu a mai fost folosita pe modelele marcii dupa iesirea din fabricatie, in 1971, a modelului Dacia 1100.