Dacia planuieste, pentru luna mai, lansarea la nivel comercial a modelului Duster, dupa succesul neasteptat de mare inregistrat in 2009 de marca romaneasca pe pietele europene.
Presedintele Consiliului de Administratie al producatorului, Jacques Chauvet, a declarat ca va oferi mai multe detalii despre pretul de vanzare al automobilului abia la salonul de la Geneva. Conform celor declarate de Chauvet, Dacia isi va mentine politica de vanzari si cu acest model, Duster urmand sa "ofere o valoare foarte buna, pentru pretul la care va fi comercializat". Chauvet nu a dorit insa sa ofere detalii privind numarul de unitati Duster care vor fi produse la Dacia in acest an, dar a mentionat ca exista o flexibilitate semnificativa a capacitatii de productie, care se va plia pe cerere. Potrivit unor informatii anterioare, Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina cu o capacitate cilindrica de 1.6 si 110 CP, precum si cu doua motoare diesel - capacitate cilindrica 1.5 si 85 CP, respectiv 1.5 capacitate cilindrica si 105 CP.
Dacia Duster beneficiaza, in versiunea de serie, de doua airbag-uri frontale si de centuri de siguranta in trei puncte. In functie de versiune, sunt disponibile doua airbag-uri laterale cap/torace pentru locurile din fata. Modelul are o lungime de 4,31 metri si o latime de 1,82 metri.
Directorul comercial al Dacia, Fabrice Cambolive, a declarat saptamana trecuta ca producatorul are in plan dezvoltarea si fabricarea a doua modele noi de masini. "Mentinem aceeasi filosofie. Urmarim ca pretul de productie, pornind de la concept, design, ingineri, sa fie tinut cat mai strans", a spus Chauvet, fara a oferi mai multe detalii.
Ceva mai retinuti din cauza crizei financiare, europenii au preferat anul trecut masini mai ieftine de tipul Daciei sau Hyundai, in detrimentul marcilor de lux, aducand astfel cresteri importante in veniturile producatorilor de low cost.
Dintre marcile comercializate in Europa (UE, Elvetia, Norvegia si Islanda), Dacia a inregistrat cea mai buna crestere a numarului de inmatriculari de autoturisme noi. Cifra a urcat pentru constructorul roman cu 29,2%, la 237.912 unitati.