Uzinele Dacia au reluat productia, dupa ce peste 60% dintre angajati au renuntat la greva. Fabricarea autoturismelor a reînceput de joi, cu angajati din schimburile unu si doi, producându-se în total 85 de vehicule, fata de o cadenta de 61 pe ora, cât avea uzina înainte de greva, a declarat directorul de comunicare al companiei, Liviu Ion.
„În ciuda presiunilor salariatilor grevisti, ceilalti angajati au fabricat astazi (joi - n.r.) 85 de vehicule“, a mai spus Liviu Ion. Cadenta de productie la Dacia era, înainte de greva care a început pe 24 martie, de 61,3 vehicule pe ora, respectiv 1.300 pe zi.
Liviu Ion a precizat ca joi s-au declarat în greva 3.002 angajati, ei reprezentând 38,8% din cei prezenti la posturile de lucru din interiorul uzinei. Oficialul Dacia a spus ca pe toata durata grevei nu s-au produs masini, ci doar cutii de viteze, elemente mecanice si colectii CKD (pachete de vehicule dezasamblate).
Administratia Dacia Pitesti a anuntat tot joi ca, prin greva generala, angajatii uzinei au pierdut posibilitatea de a primi retroactiv marirea cumulata pe ianuarie-martie, ceea ce înseamna minimum 672 de lei brut, salariatii fiind „invitati sa decida singuri pentru ei însisi si pentru familiile lor“.