Listarea la Bursa a Fondului Proprietatea, programata initial pentru prima jumatatea a anului viitor, ar putea fi decalata, daca piata de capital va continua sa fie in scadere, potrivit directorului general al societatii, Dana Lulache. "Listarea este o prioritate, dar nu trebuie facuta in orice conditii. Daca piata continua sa fie in scadere, intentia noastra este sa decalam programul in functie de piata si de evolutia acesteia", a spus Lulache. Ea a adaugat ca prin listare managementul Fondului intentioneaza sa aduca beneficii actionarilor, astfel incat valoarea participatiilor acestora sa nu scada.
Potrivit directorului general al Fondului, si in cazul in care FP ar putea fi listat in prezent, ea nu ar dori ca Fondul sa fie listat astazi pe piata de capital pentru ca este un moment nefavorabil. Lulache a mai precizat ca la finele acestui an societatea risca sa treaca de pe profit pe pierdere pentru ca trebuie sa constituie provizioane consistente, provenite din zona actiunilor detinute la companii deja listate.
Anul trecut, Fondul Proprietatea a inregistrat un profit net de 313,1 milioane lei, valoare de 4,3 ori mai mare fata de cea din 2006, la venituri de peste 410 milioane de lei.