Situatia economica de la Dacia ar putea fi si mai rea decat acum, cand uzinele argesene au fost inchise pentru a o luna. Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia, aprecia ca este posibil ca societatea sa renunte la 3000 de angajati. Masura nu ar fi o noutate pentru sectorul auto, care probabil resimte cel mai puternic efectele crizei, laolalta cu cel bancar. Pana acum majoritatea constructorilor au adoptat numai masuri de scurta durata pentru a trece de la o luna la alta. Astfel Dacia a anuntat oprirea temporara a productiei in repetate randuri, cu atat mai mult cu cat in lunile de iarna vanzarile sunt scazute. Conducerea Dacia se gandette ca daca in viitorul apropriat comenzile nu sunt suficiente se vor adopta noi solutii de tomaj tehnic. "Sper ca pietele la export sa se calmeze, pana in martie-aprilie sa resorbim stocurile, piata din Romania sa revina si sa putem reveni la o activitate normala. In cazul in care situatia se inrautatette, va trebui sa renuntam la un schimb, ceea ce inseamna aproximativ 3.000 de oameni", declara Fourmont.
Dacia a vandut in noiembrie jumatate din numarul de masini pe care le-a vandut in aceeasi luna a anului trecut. Luna aceasta a dus la o situatie similara, acum existand un stoc pentru circa trei luni.
Dupa tomaj tehnic, posibilitatea de a disponibiliza o parte din angajati in functie de conjunctura economica, reducerea productiei si renuntarea la investitii de 100 milioane euro urmeaza reduceri in pachetele salariale. De asemenea, pentru anul viitor se anunta si reduceri ale investitiilor preconizate.