Cristian Tudor Popescu (foto) anunta in Gandul ca spatiul pentru comentarii la textele sale se desfiinteaza. Cititi in continuare motivatia jurnalistului ajuns la capatul rabdarii.
'Ani de zile am considerat ca trebuie sa primeze libertatea de expresie, drept care nu am introdus restrictii in acest spatiu. Rezultatul este transformarea lui intr-o mocirla. Plutoane de postaci de partid folosesc ceea ce ar trebui sa fie un forum ca sa-si plaseze dejectiile mai mult sau mai putin platite. Frustrati exhibitionisti, insi cu fixatii morbide, smecheri care vor sa-si faca reclama gratuit scriind sub un text cu care n-au nicio legatura sau pur si simplu cretineti au invadat acest loc, izgonindu-i pe comentatorii civilizati.
Raspund unei stinghere observatii cu sens la editorialul de mai sus, "Basescu - lovit la organe". Da, domnule Alex, Asimov spune "refugiu" si nu "ratiune". Insa exprimarea Forta - ultima ratiune a incompetentei este, daca va ganditi, mai puternica si mai fecunda. Ea intersecteaza ce a scris Asimov cu ce pusese dictatorul Ludovic al XIV-lea sa se scrie pe tunurile armatei sale: "Ultima ratiune a regilor".
Bipolul ratiune-forta bruta (caci despre ea e vorba) e mai pregnant, prin tenta de paradox continuta, decat refugiu-forta. N-am vrut sa spun "parafrazandu-l pe Asimov" intrucat nu cred ca l-am dezavantajat schimband acel cuvant pe acest mare ganditor, dar nu atat de mare stilist.
Daca doriti sa mai discutam pe aceasta tema, domnule Alex, va invit pe [email protected]. Ii astept pe toti cititorii care doresc sa imi faca observatii, sa comenteze textele mele in mod civilizat, pe aceasta adresa de mail.
Astfel, voi avea posibilitatea sa raspund, ceea ce nu am facut pana acum. O data pe saptamana, vineri, voi avea o rubrica de dialog cu cititorii. La buna vedere.'