Cristian Tabara este directorul Departamentului Film din TVR, el fiind declarat admis la un concurs organizat luni de Televiziunea Publica, potrivit unui anunt postat pe site-ul TVR.
Cristian Sorel Tabara a fost declarat admis in urma concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Film din cadrul Directiei Programe a Televiziunii Publice, care a avut loc in data de 21 septembrie.
Potrivit lui Cristian Tabara, noua functie la TVR reprezinta "o etapa fireasca" in cariera sa.
"Dupa atatia ani in care m-am aflat in fata camerelor de luat vederi si am realizat emisiuni si proiecte foarte importante pentru mine la Pro TV, am considerat ca a sosit momentul sa dau curs unei noi provocari, in domeniul managementului de televiziune.Toti anii petrecuti in Pro TV au insemnat si vor insemna enorm, iar aceasta despartire inseamna pastrarea unei afectiuni si a unei prietenii reciproce. Functia pe care o voi detine la televiziunea publica reprezinta o etapa fireasca in cariera mea. Pe de alta parte, filmul a reprezentat dintotdeauna una dintre marile mele pasiuni, astfel incat postul de director de achizitii imi ofera prilejul sa-mi folosesc toate cunostintele acumulate in acest domeniu", a declarat Cristian Tabara.
TVR nu a facut publice numele contracandidatilor lui Cristian Tabara. Eventualele contestatii se pot depune pana miercuri, ora 17.00, la Registratura SRTv.
Cristian Tabara s-a nascut pe 30 noiembrie 1967, la Oradea, judetul Bihor. A fost reporter la Gazeta de Vest, Timisoara, host la Radio Sonvest Oradea, prezentator la Pro TV Oradea, prezentator la "Stirile Pro TV" si realizator si prezentator al emisiunilor "Parte de carte" si "Te vezi la Stirile Pro TV".
SRTv a scos la concurs, la inceputul lunii septembrie, postul de director al Departamentului Film. Noul director trebuie sa planifice, sa organizeze, sa coordoneze si sa raspunda de activitatile desfasurate in cadrul Departamentului Film.
Candidatilor li s-a cerut sa prezinte la inscriere proiecte manageriale specifice postului, de maximum zece pagini, privind managementul strategic de achizitii filme si programe intr-o televiziune publica si rolul acestora in optimizarea grilelor de programe. Intre cerintele impuse celor interesati de acest post s-au numarat: studii universitare de licenta sau echivalente: artistice, umaniste, stiinte sociale sau jurnalistice; experienta in domeniul editorial al productiei de televiziune - minim 7 ani; experienta de coordonare proiecte editoriale de productie, de achizitii programe si realizare campanii tv constituie avantaj; cursurile de jurnalism in specializarea TV constituie avantaj; limbi straine - cunoasterea la nivel avansat a limbii engleze; cunoasterea, cel putin la nivel mediu, a uneia dintre limbile franceza, spaniola, germana, italiana; cunoasterea unei limbi straine regionale constituie avantaj; cunostinte de cultura cinematografica, filmografie; cunostinte operare PC. Totodata, candidatii la acest post trebuie sa aiba cunostinte de management general si management financiar si sa cunoasca principiile de baza ale achizitiilor de programe, dar si sa cunoasca legislatia in domeniul audiovizualului si legislatia privind drepturile de autor.
De asemenea, in anuntul de concurs, se mentiona ca persoanele interesate de aceasta functie trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte si nu au colaborat cu fosta politie politica.