În primele patru luni ale acestui an, comertul de bunuri la nivelul judetului Dolj a fost de peste 1,4 miliarde de euro, în crestere cu 8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. „Produsele industriale au reprezentat 96,5% în totalul exporturilor, iar produsele din agricultura si silvicultura au detinut o pondere de numai 3,5%“, a declarat Mariana Tanase, directoarea executiva a Directiei Regionale de Statistica Dolj. Potrivit acesteia, produsele industriale cele mai exportate de doljeni au fost masinile, aparatele si echipamentele electrice, urmate de materiile textile si articolele produse din acestea si mijloacele de transport.  
Importurile s-au diminuat cu 3% Importurile derulate în perioada 1 ianuarie-30 aprilie au fost de 1,6 miliarde de euro, cu 3% mai putin decât în 2007. „În primele patru luni ale anului 2008, cele mai importante importuri au fost masinile, aparatele si echipamentele electrice, reprezentând 32,5%“, a precizat Mariana Tanase. Pe locul doi la importurile doljenilor sunt mijloacele de transport, cu 19,4%, urmate, pe locul trei, de materiile textile si articole din acestea, cu o pondere de 13,6% din totalul importurilor.  
Oltul a exportat si a importat cel mai mult În primele sase luni ale acestui an, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, exporturile de marfuri au înregistrat cea mai ridicata valoare în Olt - 4,1 miliarde de lei, adica o pondere de 51,5% din totalul exporturilor, urmat de Vâlcea - 23,7%, Dolj - 17,5%, Mehedinti - 5,9% si Gorj - 1,4%. În ceea ce priveste importurile de marfuri, Oltul a fost si aici fruntas, importând aproape 35% din marfurile din regiune. Acesta a fost urmat de Dolj (32,9%), Vâlcea (22,7%), Mehedinti (6,5%) si Gorj (3%).