Craiovenii mai au timp pana la 31 martie sa-si plateasca impozitele si taxele catre bugetul local pentru anul 2011, cu reducere de zece la suta. Cu cat termenul se apropie de final, cu atat creste aglomeratia de la ghisee. La sediul din Piata Centrala, ieri, functionarii abia faceau fata sutelor de persoane venite sa-si achite datoriile. "Din aceasta saptamana a inceput nebunia si cred ca va tine pana pe 31 martie", a precizat directorul Directiei de Taxe si Impozite din cadrul Primariei Craiova, Sorin Marcu.
Acesta sustine ca reducerea de zece la suta acordata celor care isi platesc integral impozitul pana la 31 martie i-a facut pe craioveni sa ia cu asalt ghiseele. "Multi platesc pentru a beneficia de reducerea de zece la suta. Pensionarii au fost primii care au platit, inca din luna ianuarie. Sunt cozi, dar nu cred ca se sta mai mult de 20 de minute", a mai spus Sorin Marcu.
Sumele adunate de la craioveni au ajuns de la inceputul acestei saptamani si la 800.000 de lei pe zi, la sediul din Piata Centrala, in timp ce la celelalte doua sedii incasarile sunt de 70 - 80.000 de lei pe zi. "Pana acum s-au strans peste 25 de milioane de lei, de la persoanele fizice si juridice, insa fluxul cel mare va veni in ultima zi a lunii, la Trezorerie, unde vireaza banii firmele mari", a mentionat Marcu. Incasarile de pana acum sunt cu zece la suta mai mici decat cele din aceeasi perioada a anului trecut.