Dupa ce, zilele trecute, a spus ca am putea avea un sistem de impozitare progresiva, Varujan Vosganian s-a razgandit. Iar. Acum, 16% nu se mai schimba cat este Alianta D.A. la putere.

Nivelul actual al cotei unice si modalitatea de aplicare a acesteia se vor metine pe parcursul intregului mandat al actualului Guvern, a declarat ieri presedintele Comisiei de Buget, Finante-Banci din Senat, Varujan Vosganian. “Cota unica nu se schimba cat vom fi noi la putere. Avem un proiect guvernamental si nu il vom schimba. Nici nu marim nivelul cotei, nici nu vom schimba modalitatea de aplicare“, a spus Vosganian.
Desi cu cateva zile in urma chiar el a spus ca s-ar putea reveni la un sistem de impozitare progresiva. Acum insa Vosganian a revenit asupra declaratiei facute, argumentand ca, de fapt, declaratiile sale recente se refereau la cu totul altceva. “Eu m-am referit la un acquis comunitar pe fiscalitate, care ar putea fi aplicat, poate, in deceniul urmator. Autoritatile de la Bruxelles ar putea avea in vedere adoptarea unui acquis comunitar de reglementare a taxarii, care ar putea impune un sistem progresiv de impozitare“, a precizat senatorul liberal. Vosganian n-ar fi la prima revenire asupra declaratiilor sale. La sfarsitul lui ianuarie, cand dezbaterile pe tema impozitului pe dividende era in toi, Vosganian a combatut punctul de vedere al Guvernului, dar apoi s-a razgandit. Initial, Vosganian a sustinut un nivel de impozitare de 5%, si nu de 10% cat voia Guvernul. La vremea aceea, Vosganian a spus ca a primit telefoane de la premier si de la ministrul de Finante care au insistat asupra impozitarii cu 10% in loc de 5% cum spusese el pana atunci. Dovada ca politica e nehotarata...