Compania britanica Cordea Savills a castigat licitatia organizata de Fondul Proprietatea pentru selectarea consultantului strategic. La licitatie au participat sase companii, principala atributie a firmei selectate fiind intocmirea strategiei de investitii a Fondului.
Potrivit presedintelui Consiliului de Supraveghere al Fondului, Nicolae Ivan, in jurul datei de 15 mai va fi organizata licitatia pentru selectarea administratorului Fondului.
Potrivit Mediafax, Cordea Savills face parte din grupul Savills, una dintre cele mai cunoscute firme internationale in domeniul proprietatilor, avand un capital social de 850 de milioane de lire sterline.
Compania este listata la Bursa din Londra si ofera servicii de consultanta financiara atat pentru clientii privati, cat si pentru cei institutionali.
Procesul de selectare a consultantului strategic a fost initiat la 18 martie, iar pe lista ofertantilor s-au mai aflat Citigroup, Nabarro Wells & Co Limited, Forex Invest Online LLC, Reyl & Cie (France) SAS si Frank Russell Company.
Reamintim ca anuntarea consultantului financiar international al Fondului Proprietatea a fost amanata zilele trecute pentru ca au fost solicitate "precizari suplimentare" de catre o mare parte dintre ofertanti, dupa cum au declarat reprezentantii Consiliului de Supraveghere al Fondului.
Fondul Proprietatea are in portofoliul sau actiuni la 114 companii romanesti, capitalul social fiind de 3,9 miliarde de euro.