SC ALPIN SRL, firma care se ocupa de introducerea canalizarii pe bulevardul Nicolae Titulescu, a solicitat luni Primariei Craiova prelungirea termenului de finalizare a lucrarii pe sensul stanga, catre iesirea din municipiu spre Drobeta Turnu Severin. Muncitorii trebuia sa predea lucrarea pe 15 august, dar pentru ca nu au reusit sa se incadreze in grafic au anuntat ca o vor finaliza pe 31 august.
"Nu au lucrat in doua schimburi asa cum le cerusem si era normal sa nu fie gata atunci cand au promis. Cand ne duceam pe santier, in inspectie, gaseam doar cativa muncitori, care se invarteau pe acolo. Daca au intarziat lucrarile pe unul dintre sensuri, e normal ca acelasi lucru sa se intample si pe celalalt", a precizat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.
Intreaga lucrare de pe bulevardul Nicolae Titulescu, pe ambele sensuri, ar fi trebuit finalizata pe 15 noiembrie, insa reprezentantii municipalitatii se asteapta ca si acest termen sa fie depasit. In aceasta situatie, introducerea canalizarii ar putea fi amanata chiar pana in primavara anului 2007.
EPTISA va decide valoarea penalitatilor
Potrivit viceprimarului Nedelescu, SC ALPIN SRL, firma care a subcontractat lucrarea de la SC HIDROCONSTRUCTIA SRL, ar urma sa fie sanctionata cu penalitati usturatoare deoarece nu s-a incadrat in termenul stipulat in contractul incheiat cu oficialii Baniei. "E vorba de bani europeni si nu cred ca vor scapa asa de usor. Inca de la inceput au dovedit ca nu sunt seriosi deoarece au anuntat ca vor incepe lucrarea pe 8 mai si au demarat-o abia pe 13, la insistentele noastre", a concluzionat Gheorghe Nedelescu. Reprezentantii firmei incriminate nu au dorit sa isi exprime punctul de vedere si nici sa justifice intarzierile de doua saptamani pe care le au la lucrarea de pe bulevardul Nicolae Titulescu. In schimb, directorul Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova, Liviu Ionita, a declarat ca valoarea penalitatilor va fi stabilita de firma spaniola de consultanta EPTISA. "Vor face propuneri la Ministerul de Finante, care va decide despagubirile ce urmeaza sa fie acordate de catre constructor", a spus Ionita.