Constructia de case pentru tineri, sistata la inceputul anului din lipsa de bani, va fi reluata in semestrul al doilea al anului, sursele de finantare urmand sa includa un credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
“Pentru locuintele destinate tinerilor avem 1.500 de miliarde de lei. Suntem in discutii avansate pentru contractarea unui credit de 100 de milioane de euro de la BDCE, care ne va permite sa reluam, in a doua parte a anului, lucrarile sistate“, a declarat ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, la deschiderea oficiala a Construct Expo.
Borbely a mai spus ca, in acest an, vor fi construite 5.000 de locuinte din fonduri publice.
Totodata vor fi construite, in urmatoarele cinci luni, 1.100 de case pentru sinistratii din Timis, printr-un program in valoare de 24 de milioane de euro, in care vor fi utilizate tehnologii si solutii tehnice noi de constructie.
Ministrul a mai spus ca va fi continuat si programul de alimentare cu apa, in conditiile in care din cele 13.000 de localitati, la nivel national, aproape 8.000 nu au un astfel de sistem.
De asemenea, MTCT negociaza cu Guvernul din Kuweit acordarea unui imprumut de 100 de milioane de dolari, pentru asfaltarea drumurilor comunale.