Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a anuntat ca va organiza la Galati, in perioada 23-24 noiembrie, Conferinta Nationala “Pescuitul si Acvacultura”.

Conform datelor ce ne-au fost puse la dispozitie de organizatorii evenimentului, conferinta are ca scop prezentarea si evaluarea situatiei pescuitului profesionist din Romania, identificarea masurilor pentru dezvoltare si modernizare prin aplicarea Planului National Strategic si Programului Operational Sectorial, finantat prin Fondul European pentru Pescuit. La evenimentul de saptamina viitoare vor participa reprezentanti ai organizatiilor de pescari, administratori, specialisti din invatamint si cercetare, reprezentanti ai autoritatilor publice centrale.

“Aceasta manifestare isi propune stabilirea prioritatilor pentru exploatarea durabila a resurselor acvatice vii din bazinele piscicole naturale, dezvoltarea acvaculturii, cresterea consumului produselor pescaresti si stimularea cercetarii stiintifice in domeniu”, ne-a spus Jean Mirica, presedintele asociatiei de pescari “Lotca”.

La Conferinta “Pescuitul si Acvacultura” este asteptat sa participe si ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Mai trebuie spus ca deschiderea festiva a evenimentului va avea loc in data de 23 noiembrie, in sala Teatrului Dramatic.