Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Galati va organiza pe 19 aprilie, incepind cu ora 10, la Hotel "Vega", sesiunea de informare privind implementarea legislatiei armonizate in domeniul securitatii si sanatatii in munca in intreprinderile mici si mijlocii. Manifestarea se deruleaza in cadrul proiectului de infratire institutionala derulat timp de doi ani de Inspectia Muncii impreuna cu Agentia Europeana pentru Integrare si Dezvoltare Economica din Austria.

"In cadrul sesiunii care se va desfasura la Galati vor participa peste 50 de reprezentanti ai intreprinderilor mici si mijlocii, ai patronatelor si ai liderilor de sindicat din judetul Galati. Angajatorii, lucratorii si reprezentantii lor, medicii de medicina muncii, partenerii sociali vor fi constientizati asupra necesitatii respectarii si implementarii legislatiei in domeniu si asupra bunelor practici europene in managementul securitatii si sanatatii in munca", a declarat inspectorul sef al ITM Galati, Ionel Petrea.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta constientizarea angajatorilor si angajatilor din intreprinderile mici si mijlocii cu privire la importanta implementarii legislatiei armonizate din domeniul securitatii si sanatatii in munca ce transpune directivele Uniunii Europene referitoare la promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii persoanelor la locul de munca, agentii chimici la locul de munca, riscuri psihosociale la locul de munca.