Daca Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) nu modifica pretul pe megawatt la Complexul Energetic Rovinari (CE), anul acesta, unitatea ar putea avea pierderi de 68 de milioane de lei.
Conducerea Complexului Energetic Rovinari incearca sa obtina un pret mai mare pentru fiecare megawatt produs de unitate, pentru a evita pierderile pe acest an. Faptul ca Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a fixat un pret mult prea mic pentru fiecare megawatt trimis consumatorilor de termocentrala CE din Rovinari ar putea antrena pierderi totale la sfarsitul acestui an de 68 de milioane de lei. In prezent, Complexul din Rovinari are stabilit de Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energetic un pret mai mic decat costul de productie, respectiv cel mai scazut de pe piata energiei din Romania. ANRE a fixat un pret de 130 de lei pe megawatt, mai mic decat cel de anul trecut, care a fost de 150 de lei pe megawatt. Singura solutie pentru a evita pierderile masive la complex este o crestere a pretului.

Davitoiu: Vom incheia anul cu pierderi

Gheorghe Davitoiu, directorul Complexului Energetic de la Rovinari, a declarat ca in ultimele luni a luat legatura de mai multe ori cu sefii Agentiei Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, insa nu a reusit sa ii convinga sa majoreze pretul la energie: "Am reusit sa echilibram situatia, dar, daca nu se va reveni la un pret mai bun, vom incheia anul cu pierderi. Noi producem cea mai ieftina energie electrica din tara, dar am ajuns sa o vindem mai ieftin decat pretul de producere. Am tot primit raspunsuri, din care incercam sa deducem ceva concret. Ideea este ca pretul la megawatt poate fi modificat la inceputul sau la jumatatea anului. La inceputul anului a fost deja modificat, iar acum singura data in care se mai poate opera o crestere de pret este 1 iulie. La Deva, pretul este de 200 de lei pe megawatt, de exemplu", a precizat Gheorghe Davitoiu, directorul Complexului Energetic Rovinari.