Cei 146 de angajati ai companiei Constructii Aeronautice SA Ghimbav nu si-au mai primit salariile in totalitate din luna februarie. "Avem restante de 20% pe luna februarie, iar lunile martie si aprilie sunt neplatite", au anuntat muncitorii.
Potrivit acestora, in medie fiecare muncitor are de primit aproximativ 2.700 de lei. Este a doua oara in decurs de un an cand societatea care a rezultat in urma divizarii companiei IAR Ghimbav are probleme in ceea ce priveste plata salariilor catre angajati.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, fostul proprietar al companiei, a incercat de cateva ori sa privatizeze societatea din Ghimbav, americanii de la Liberty, parteneri ai societatii, fiind interesati sa preia pachetul majoritar de actiuni.
La inceputul acestui an, Fiscul brasovean la Constructii Aeronautice SA Ghimbav a vrut sa vanda creante de 5,830 milioane de lei. Si de aceasta data cei de la Liberty Aerospace isi aratasera interesul, dar mai apoi au renuntat la idee din cauza crizei financiare.
Societatea Construcţii Aeronautice Ghimbav, rezultată din divizarea IAR Braşov, a raportat, in primele noua luni ale anului trecut, pierderi de 2,76 milioane de lei, cu 54,97% mai mari comparativ cu perioada similara a anului anterior, potrivit unui raport transmis pietei Rasdaq. In primele trei trimestre ale anului trecut, compania inregistrase pierderi de 1,78 milioane de lei.