Dupa ce reprezentantii Guvernului au refuzat cererea sindicalistilor de a majora valoarea salariului mimim pe tara, CNSRL Fratia se pregateste pentru demararea protestelor ce vor fi organizate in toata tara.

Stefan Frunza, presedintele CNSRL Fratia Galati, a declarat ca, desi reprezentantii celor doua tabere implicate in negocierea valorii salariului mimim s-au intalnit pentru a se pune de acord, discutiile care au avut loc in aceasta saptamana s-au finalizat cu un esec.

In aceste conditii sindicalistii sunt pregatiti pentru declansarea conflictului de munca incepand cu 1 iulie, data la care ar fi trebuit sa se aplice prevederile Hotararii de Guvern nr. 1507/2007. Practic, acestia din urma au cerut ministrului Muncii, Paul Pacuraru, si ministrului de Finante, Varujan Vosganian, o crestere a cuantumului salariului minim pe economie de la 500 de lei (n.r. - cat este in prezent dupa ce a fost majorat la 1 ianuarie 2008), la 540 de lei.



"Guvernul ar trebui sa puna in aplica hotararea luata astfel incat, incepand de luna viitoare, sa creasca valoarea salariului minim. Cei 540 de lei ar trebui sa fie valabili pana pe 31 decembrie, urmand ca in noiembrie sa fie demarate noi negocieri pentru stabilirea cuantumului salariului care va fi valabil de la 1 ianuarie 2009", a spus Stefan Frunza.

Cu toate acestea Ministrul Muncii a declarat ca exista posibilitatea ca valoarea de 500 de lei a salariului minim pe economie sa se mentina pana la sfarsitul anului. Acesta sustine ca inflatia creeaza probleme cauzate chiar de cresterile salariale.

Daca nici la urmatoarea intalnire cele doua tabere nu vor ajunge la un punct comun, Frunza a mai adaugat ca va cere sprijinul in organizarea pichetarilor la nivel judetean si sindicalistilor de la Cartel Alfa si BNS Galati.