Cotidianul informeaza: CNA: Postul RTV al lui Sebastian Ghita nu poate emite de la Casa Presei

Televiziunea controlata de Sebastian Ghita nu poate emite din studiourile de la Casa Presei Libere, aceasta nefiind autorizata de CNA, potrivit hotararii Consiliului luate in cadrul sedintei de marti.
"Decizia de autorizare se acorda de Consiliu in termen de 30 de zile de la data obtinerii de catre titularul de licenta audiovizuala a documentului de autorizare corespunzator, emis de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii", potrivit Legii audiovizualului.
De asemenea, CNA a sanctionat RTV cu o amenda de 20.000 de lei, pentru ca transmite din studiouri fara autorizatie si cu o grila inca neaprobata.
Duminica seara, Realitatea Media a informat CNA cu privire la mutarea Realitatea TV in noul sediu, cerand reautorizarea pe noua adresa. Potrivit legislatiei audiovizualului, Realitatea Media ar fi trebuit sa informeze insa si sa primeasca acordul CNA inainte de a incepe emisia din noul sediu.
Marti, CNA a votat insa reautorizarea noilor studiouri ale Realitatea TV din cladirea Wilbrook, postul intrand astfel in legalitate.