Dupa sase ani de procese municipalitatea tecuceana nu a reusit sa redobandeasca autobaza pe care societatea de distributie a energiei electrice o scosese la licitatie in contul unor debite mai vechi.

Proces hilar in care protagonisti sunt forul deliberativ local din Tecuci si SC Electrica Muntenia Nord. In 2002 societatea de distributie a energiei electrice nu a mai stat la discutii cu municipalitatea si a trecut la executarea silita a acesteia, preluand autobaza apartinand SC Termsal Tecuci pentru datoriile de mai multe miliarde de lei vechi pe care le avea de recuperat.

Electrica nu s-a obosit sa verifice la acea data daca putea sa preia un bun aflat in proprietate publica si terenul aferent care constituie domeniu public. Autobaza a fost scoasa chiar la licitatie, dar Primaria Tecuci a reusit sa blocheze in extremis vanzarea acesteia, initiind o serie de procese care nu s-au finalizat nici pana astazi.

"Cei de la Electrica nu s-au intrebat daca pot executa silit Consiliul Local pe un bun cum este autobaza, care se afla in proprietate publica. Ne tot judecam de sase ani de zile, iar acum dosarul a ajuns in rejudecare. Nu stiu cum se va incheia acest proces si cand", ne-a declarat primarul Tecuciului, Eduard Finkelstain.

Jumatate tu, jumatate eu

Interesant de amintit este ca, la Tecuci, SC Termsal controleaza practic toate serviciile publice oferite populatiei pornind de la distributia apei calde si pana la transportul public. Cu alte cuvinte Electrica ar fi avut de unde sa aleaga daca se punea problema executarii silite in final.

Amuzant este faptul ca, dupa atatia ani de procese, autobaza destinata mijloacelor de transport in comun din Tecuci a fost impartita frateste in doua. Jumatate a ramas la Consiliul Local Tecuci, fiind folosita conform destinatiei initiale, in timp ce cealalta jumatate a fost preluata de Electrica si adaptata pentru propria activitate.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a adancit confuzia dupa ce a stabilit ca Electrica avea dreptul sa treaca la executarea silita, dar in acelasi timp a constatat ca nu putea vinde un bun care constituie domeniu public. Practic instanta suprema a deschis drumul pentru o noua bajbaiala juridica, de parca cele doua parti nu s-ar fi judecat destul. Buna treaba!