Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat miercuri ca va disponibiliza circa 3.000 de salariati din asistenta sociala.
Actuala forma a proiectului de buget pe 2010 prevede scaderea numarului de posturi in sistemul bugetar cu circa 100.000.
Ca urmare a acestei declaratii, sindicatul Nova Vita al salariatilor din asistenta sociala si protectia copilului Iasi a anuntat ca nu este de acord cu deciziile luate de oficial.
"Ne exprimam in mod public dezacordul cauzat de lipsa de transparenta si dialog social legate de masurile anuntate, urmand ca dupa publicarea in Monitorul Oficial a acestei hotarari, sa procedam la ample actiuni de protest si pichetare a institutiilor statului implicate direct in procesul de disponibilizare, mergand daca este cazul pana la greva generala", a anuntat intr-un comunicat presedintele sindicatului, Catalin Toma.
Actuala forma a proiectului de buget pe 2010 prevede scaderea numarului de posturi in sistemul bugetar cu circa 100.000, a declarat, astazi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. La inceputul lunii ianuarie, Mihai Seitan, afirma ca evaluarile actuale arata ca circa 70-80.000 de posturi din sistemul bugetar ar putea fi restructurate in 2010, dar sustinea ca rata somajului din Romania se va reduce anul viitor, pe fondul unei stabilizari a situatiei economice.