Chiriile pentru centrele comerciale din Capitala vor creste cu aproximativ 10% din 2006, sunt de parere analistii imobiliari. Ei spun ca aceasta crestere se datoreaza, in primul rand, numarului mare de supermarketuri care s-au deschis, in ultima perioada, in Bucuresti.
Potrivit Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, pentru centrele comerciale chiriile sunt intre 50 si 150 de euro. Astfel, in zonele centrale si ultracentrale, preturile variaza intre 40 si 100 de euro pe mp, in cele mediu-centrale intre 20 si 30 de euro pe mp, iar in cartiere intre 10 si 15 euro pe mp. In aceste conditii, pentru viitor este prevazuta o crestere usoara a chiriilor mai ales pentru malluri, spatii comerciale clasice, localizate in zone cu trafic intens si spatii comerciale localizate central si ultracentral. Totusi, sectorul centrelor comerciale si al mallurilor nu este inca foarte bine reprezentat pe harta Bucurestiului.
Numarul unitatilor deja deschise sau aproape de inaugurare este departe de a satisface potentialul pietei in comparatie cu alte capitale europene.
Potrivit sursei citate, cele mai multe spatii au fost inchiriate in acest an de catre banci, companii de asigurari, retelele de farmacii si showroomurile auto. (S.M.)