Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord a receptionat prima intrebare la doar cateva ore de la lansarea oficiala a proiectului, 19 februarie. Oradenii trebuie sa stie ca, incepand cu luna aceasta, toti cetatenii Regiunii Nord-Vest au posibilitatea de a-si adresa intrebarile privind Uniunea Europeana Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord.
Lia Valendorfean, reprezentanta ADR N-V, informeaza ca este vorba de un centru de informare specializat, finantat de Comisia Europeana si parte a Retelei de Centre Europe Direct, existente in toate statele-membre UE. Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest la sediul sau din Cluj-Napoca, iar programul este zilnic, orele 9-17.
Scopul Centrului este diseminarea de informatii despre politicile si programele Uniunii Europene, in regiune.
Sub responsabilitatea structurii-gazda, Centrul ofera publicului larg urmatoarele servicii: furnizarea de informatii, asistenta si raspunsuri la intrebari privind legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene online; oportunitatea de a comunica institutiilor UE reactiile lor sub forma unor intrebari, opinii; posibilitatea de a adresa intrebari despre Uniunea Europeana la numarul de telefon gratuit 00800 6 7 8 9 10 11 si de a utiliza, in scopul informarii pe teme europene, telefonul, calculatorul cu internet, imprimanta si TV cu conexiune la Europa prin satelit, din Centru; diseminarea de informatii, publicatii si documentatie la sediul propriu si prin intermediul universitatilor, scolilor si institutiilor publice.