Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a afirmat, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu secretarul de stat Valentin Fatuloiu, ca autoritatile americane vor acorda sprijin financiar pentru infiintarea unui centru regional de pregatire in domeniul criminalitatii informatice la Bucuresti, potrivit MAI.
Conform comunicatului, autoritatile romane ar urma sa puna la dispozitie sediul, iar amenajarile si celelalte detalii financiare ar urma sa fie acoperite de autoritatile din Statele Unite.
Cu ocazia discutiilor purtate, ambasadorul american a subliniat necesitatea dezvoltarii, de catre partea romana, a capacitatii de lupta impotriva criminalitatii informatice, fenomen care afecteaza nu numai cetatenii si companiile din Statele Unite, dar si din alte tari din Europa.
Secretarul de stat din cadrul MAI, Dan Valentin Fatuloiu, a multumit oficialului american pentru sprijinul constant acordat in pregatirea si dotarea adecvata a politistilor care-si desfasoara activitatea in domeniul criminalitatii informatice.
Cu privire la Centrul de pregatire, oficialul roman a apreciat ca propunerea ambasadorului american onoreaza partea romana, iar materializarea acesteia va aduce deopotriva beneficii importante in lupta impotriva criminalitatii informatice, dar si imaginii Romaniei de promotor in acest domeniu de excelenta.
De altfel, Ambasada SUA la Bucuresti, prin intermediul programelor de pregatire si asistenta tehnica ale Departamentului de Stat al SUA, a sprijinit deja cu peste un milion de dolari Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate a Inspectoratului General al Politiei Romane, potrivit unui comunicat al Ambasadei.