Dupa cum se stie, sexul are mereu un cuvant de spus, indiferent de domeniu, astfel ca nu trebuie sa mire ca el se dovedeste a fi esential si pentru sectorul automobilistic. Cine nu se adapteaza din mers la noile cerinte este eliminat de pe piata.
Pornind de la aceste premise, a luat nastere un clasament interesant al celor mai sexy zece autoturisme ale anului, gandit pe categorii de utilizatori si dat publicitatii de Forbes.com. In ciuda aspectului ludic al unui asemenea clasament, in esenta, el este foarte serios, un adevarat studiu de piata, intentia fiind aceea de a sonda gusturile si alegerile consumatorilor.
Recentul auto-show international de la New York a fost o ocazie pentru a lamuri o data pentru totdeauna faptul ca, desi pentru un autoturism este important sa exceleze in siguranta, randament, echilibru intre cost si calitate, cu adevarat fundamental este ca acesta sa exprime ceva. Cu alte cuvinte, si un autoturism trebuie sa comunice si mai ales sa aprinda "scanteia" pasiunii la cei care il observa. Pare o poveste de iubire si, in fond, poate chiar este vorba de o atractie intre masina si sofer. Producatorii de automobile sunt constienti de aceasta situatie si o studiaza cu atentie pentru a intelege secretul. La o plimbare printr-un auto-show, asadar, automobilistii stabilesc "o corespondenta de amor" cu masina visurilor lor, care nu doar ca trebuie sa corespunda gusturilor si asteptarilor, ci trebuie sa transmita ceva din felul lor de a fi. Si tocmai din dorinta de a oglindi dorintele automobilistilor din ce in ce mai exigenti, clasamentul cu pricina a fost gandit pentru diferite categorii, dintre cele mai felurite, incepand cu studentii si pana la mamele si tatii divortati.
Fiecare categorie cu bolidul ei
Plecand de la acest clasament, constatam ca pentru cei care isi petrec cea mai mare parte din timpul lor in masina, cel mai sexy autovehicul este comoda si sigura Honda Element, in timp ce persoanele care se bucura de un statut diplomatic prefera elegantul Cadillac CTS. Studentii opteaza in schimb pentru sportiva si senzuala Saturn Sky Roadster, un autoturism "prietenos" si de viteza. Determinarea pare sa fie cuvantul de ordine pentru Mercedes-Benz SL65 AMG, preferat de mamele divortate, care doresc mai degraba sa afiseze multa forta si putere decat sa isi expuna o anumita capacitate de seductie cum fac semenii lor de sex opus, acestia preferand superbul Chevrolet Corvette decapotabil. Din categoriile "luate in colimator" nu puteau lipsi "gospodinele disperate", care prefera Subaru WRX STi Limited. Cei pentru care viata la tara este singura solutie pentru a scapa de stresul urban prefera in schimb puternicul Dodge Ram Power Wagon, in timp ce pentru starurile de la Holywood nimic nu este mai sexy decat un exclusivist Lexus RX 400h. La randul lor, bogatasii din lumea muzicii hip-hop nu se lasa nici ei impresionati cu una, cu doua, singurul care le-a "inmuiat" un pic inima fiind superbul Rolls Royce Phantom. Chirurgii esteticieni de la Miami Beach se dau in vant dupa bolidul italian Lamborghini Murcielago Roadster, un spledid si futurist autoturism care sfideaza perfectiunea, la fel cum o face si chirurgia estetica. Redactorii de la Forbes nu i-au uitat nici macar pe gangsteri, a caror alegere se opreste la misteriosul Cadillac Escalade.