Taxele de participare pe care vor trebui sa le achite comerciantii la manifestarile organizate in acest an de Ziua Orasului, au fost aprobate joi de consilierii locali. Dupa cum a propus conducerea executivului iar consilierii au aprobat, taxele au fost stabilite in functie de locatia aleasa de comercianti, respectiv locatia principala, locatia secundara si ambele locatii, tinind cont de faptul ca unii dintre comercianti vor dori sa-si vinda produsele atit in centrul nou cit si in centrul vechi.

Cele mai mare taxe vor reveni producatorilor de bere, care isi vor amenaja corturile pe suprafete intre 100 si 300 mp. Pentru ambele locatii, acestia vor achita 1000 de Euro, in timp ce distribuitorii de bere care vor avea terase cu suprafete intre 41 si 100 mp, vor achita 500 de Euro pentru ambele locatii. Proprietarii teraselor cu minuturi si bauturi cu suprafete intre 21si 40 mp, vor plati pentru locatia principala 14 milioane de lei, respectiv 11 milioane pentru locatia secundara. Alte taxe vor fi achitate de catre proprietarii de rulote cu suprafete imntre 10 si 20 mp ( 10 milioane de lei pentru locatia principala, respectiv 8 milioane pentru locatia secundara ), comerciantii de legume si fructe, cu suprafete pina la 10 mp( locatia principala 4 milioane lei, locatia secundara 3 milioane), activitatile de agrement pentru copii( 7 milioane lei locatia principala, 5 milioane locatia secundara) , comercializarea de produse industriale, respectiv artizanale cu suprafete de pina la 10 mp( 4 milioane locatia principala, 3 milioane locatia secundara).Cele mai mici taxe le vor avea de platit comerciantii de baloane, vata de zahar si placinte, care, pentru ambele locatii vor plati 2 milioane de lei.

Potrivit conducerii Primariei, stabilirea taxelor a fost facuta raportat la nivelul taxelor stabilite in anii anteriori si la indicele de inflatie, precum si luind in considerare taxele practicate in alte municipii pentru manifestari de acest gen.