Negocierile între Aero Vodochody Cehia si AVAS pentru preluarea Avioane Craiova s-au prelungit pâna la sfârsitul lunii. Între timp, muncitori din fabrica de avioane din Banie vor merge în Cehia la specializare.Desi anuntati în luna iulie drept câstigatori ai pachetului majoritar de actiuni de la Avioane Craiova, cehii de la Aero Vodochody nu au devenit nici pâna acum proprietarii companiei craiovene. Contractul de vânzare-cumparare se mai negociaza la Bucuresti, la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Discutiile ar fi trebuit sa se încheie la jumatatea acestei luni, dar cele doua parti înca nu au ajuns la un consens. Ele „s-au împotmolit“ la discutarea clauzelor pe care le-a impus AVAS investitorului ceh. „Se negociaza intens. Discutiile se vor finaliza la sfârsitul lunii septembrie, cel mai probabil la începutul lui octombrie. Acum se negociaza clauzele contractuale stabilite de AVAS“, a precizat un reprezentant al Directiei Comunicare din cadrul Autoritatii. Între timp, cehii de la Aero Vodochody au acces în fabrica de avioane din Banie, unde au întâlniri cu conducerea, dar mai ales cu sindicatul. Chiar dupa ce AVAS a anuntat firma ceha drept câstigatoarea procesului de privatizare a Avioane Craiova, sefii de la Aero au cerut sindicatului sa renunte la o clauza din Contractul colectiv de munca prin care se prevede acordarea de plati compensatorii personalului disponibilizat. Numai ca sindicatul de la Avioane refuza acest lucru. Cehii au cumparat pachetul majoritar de actiuni de la Avioane cu 16,3 milioane de euro, din care investitii pentru dezvoltare, 8,8 milioane de euro. 
16 muncitori craioveni, în Cehia  Conducerea fabricii din Craiova sustine ca o parte dintre muncitorii care activeaza acum în societate vor pleca la munca în Cehia, în fabrica de tehnica militara a celor de la Aero Vodochody. Numarul celor care vor lucra în Cehia este înca în dezbatere. „Speram sa trimitem 16 oameni în Cehia, toti din rândul muncitorilor. Negociem sa putem trimite cât mai multi acolo, la specializare“, a spus directorul Avioane Craiova, Anatolie Boldisor. 
Cine este Aero Vodochody Cehii care au câstigat procesul de privatizare a Avioane Craiova sunt renumiti pe plan mondial atât pentru productia de aparate de zbor, cât si pentru tehnica militara. Potrivit Financial Times, Aero este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. Au fabricat peste 200 de elicoptere Sikorsky, folosite si în Statele Unite de politia newyorkeza. La Craiova, cehii intentioneaza sa produca mai multe componente de aeronautica si chiar sa ansambleze elicoptere Sikorsky.