Doljenii care doresc detalii cu privire la fondurilor europene si la modalitatea de obtinere a prefinantarii si cofinantarii o pot face la CEC Bank, sucursala Craiova. Vineri, banca a inaugurat oficial Biroul de Fonduri Europene.
"In cadrul acestui Birou dorim sa acordam consultanta clientilor nostri existenti si potentiali. Aceasta consultanta nu seamana deloc cu cea pe care o dau firmele de consultanta", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, prezent la eveniment. De asemenea, cei interesati pot afla inclusiv informatii despre cum s-au derulat, cum s-au executat sau s-au finalizat proiecte similare din alte judete, unde banca are Birouri de Fonduri Europene. Acest serviciu este fara costuri pentru beneficiar, indiferent daca acesta va fi sau nu in final clientul bancii.
Infiintarea acestui tip de birouri vine intr-o perioada in care CEC Bank acorda o atentie deosebita accesarii fondurilor europene si in care banca a avut o activitatea mai intensa.
"Anul trecut a fost un an greu pentru intreaga economie a Romaniei si pentru intregul sistem bancar. Chiar daca per total in sistemul bancar s-a inregistrat o scadere de -3,6% la soldul creditelor, noi am crescut insa creditul cu 15%. Au beneficiat de acesti bani in special clienti din zona persoanelor juridice (persoanele fizice nu au avut un apetit deosebit anul trecut pentru credite) - IMM-uri (soldul creditelor IMM-urilor a crescut anul trecut cu 47%), administratiile publice locale si marile corporatii", a explicat Radu Gratian Ghetea. Acesta a venit si cu alta veste buna pentru doljeni.
"Acest oras, acest judet au o viata economica intensa, mult peste ce se intampla in general sau ce percepem din media", a adaugat presedintele CEC Bank.