Firmele de asigurari au reusit, doar in primele patru luni ale anului, sa aduca celor care detin o asigurare tip pensie privata castiguri de pana la 6% pe an, dublu fata de dobanzile oferite de un depozit bancar, unde doar dupa 12 luni se pot inregistra asemenea dobanzi, potrivit site-ului Ghiseul Bancar. Aceeeasi sursa arata ca o asigurare cu componenta investitionala (tip unit-linked) are si avantajul ca ofera protectia oferita in caz de deces, de invaliditate, boala sau spitalizare.Potrivit celor de la Ghiseul Bancar, cea mai buna performanta a reusit-o programul de investitii Suprem, in dolari, administrat de Aviva, cu o apreciere de 5,90% de la inceputul anului. Programul in lei Mixt Ron al ING a crescut cu 5,10%, in timp ce programele Allianz au reusit o performanta de maximum 4,56%, in cazul programului Progresiv.
Ghiseul Bancar face o analiza a randamentului celor trei mari ofertanti de asigurari de viata tip pensie privata, respectiv ING, Allianz si Aviva.
In cazul ING, cel mai profitabil program de la inceputul acestui an a fost cel in lei, denumit Mixt, care a avut o crestere de 5,10%. Programul de investitii Mixt RON al ING are in componenta actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, in proportie de 25%, iar restul, titluri de stat cu dobanda indexata, obligatiuni corporative cu cupon fix sau flotant si depozite bancare in lei pe termen scurt. Perioada minima de investitie este recomandata de ING sa fie de 3 ani. La Allianz, cel mai performant program (4,56%) s-a dovedit in acest an cel Progresiv, un program care investeste cu preponderenta in actiuni ale companiilor straine.
La Aviva, programele de investitii in dolari au avut randamentele cele mai mari, de 5,90% de la inceputul anului, in cazul programului USD Suprem.
Analistii de la Ghiseul Bancar au alcatuit si un top al castigurilor din asigurarile de viata numai dupa patru luni de la inceperea anului, in care pe primul loc se situeaza Aviva (USD Suprem), cu o crestere de 5,90%, urmat de ING (Mixt), cu castiguri de 5,10% si de Allianz (Progresiv), unde cresterea a fost de 4,56%. (M.C.I.)